Guide til gladere dage

Chips med god samvittighed!

Det skal ikke være nogen hemmelighed at chips du køber for det meste er meget usunde og rige på “det usunde” fedt. Så derfor, hvis du elsker chips, men er træt af at du både bliver tyk af dem og din hud bliver grim. Lav dine egne chips!
2 søde kartofler
3 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
½ tsk. hakket hvidløg
Saft fra 1 lime
½ tsk. løgpulver
½ tsk. frisk rosmarin
Havsalt

Skær de søde kartofler i skiver på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Bland olie, vand og hvidløg i en skål, og dyp kartoffelskiverne i marinaden. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med løgpulver og rosmarin. Bag ved 125 grader i 50-60 minutter.

 Fem opskrifter på knasende sprøde og lidt sundere chips - 1 (© I FORM)
4 jordskokker
3 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
1 tsk. havsalt
Skær jordskokkerne (husk at skære knoldene af!) i tynde skiver på et mandolinjern på den lange led eller med en kartoffelskræller. Bland olie og vand i en skål, og dyp jordskokskiverne heri. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt, og bag dem ved 125 grader i 50-60 minutter.
Tips: Lad chipsene dryppe lidt af, når du har dyppet dem ned i olieblandingen. Jo mere væde der hænger ved, jo sværere er de at få sprøde.
Hold godt øje med chipsene, når de er i ovnen! Når de er gyldenbrune, er de færdige – tjek dog først, om de er sprøde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til gladere dage